субота, 12 листопада 2022 р.

 13 листопада - 

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДОБРОТИ

"*Спробуйте бути хоча б трохи добрішими – і ви побачите, що будете не в змозі зробити поганий вчинок»*.

 Конфуцій


13 листопада весь світ відзначив Усесвітній день доброти. 
Саме в цей день календаря у 1998 році Всесвітній рух доброти провів свою першу конференцію в Токіо. В організацію вступили волонтери і добровольці з Австралії, Канади, Японії, Таїланду, Сингапуру, Великобританії, США, а пізніше приєдналися й інші країни. Учасники Руху творять добро по всьому світу, тим самим надихаючи мільйони людей на гарні вчинки. Вони затвердили свою «Декларацію доброти», згідно з якою мета об’єднання — «створити добріший і наповнений  співчуттям світ». 

  
У цього свята за час його існування з’явилися свої традиції. У День доброти, крім добрих посмішок і справ, прийнято дарувати знайомим і незнайомим людям квіти (наприклад, у Сингапурі – маргаритки й гербери). А спеціально для цього Дня французький художник Оріль  створив символ – відкрите серце.

Всесвітній день доброти насамперед потрібен для того, щоб нагадати про мораль і людяність, про чуйність і взаємодопомогу. 

Творити добрі справи неймовірно легко, добро не вимірюється грішми, не вимагає багато часу та сил. Навіть просто добра усмішка незнайомій людині вже здатна творити чудеса. Крім того, що добрі справи підвищують усім настрій, вони ще якнайкраще впливають на самопочуття, підвищують життєвий тонус.

Згідно з твердженнями психологів і лікарів, люди, які щодня роблять добрі справи, краще почуваються фізично, відчувають своє життя більш гармонійним, володіють кращим імунітетом, а значить – вони менше хворіють і довше живуть.

Отож творімо добро. Адже воно починається з нас самих! 🙏🌞❤️



Немає коментарів:

Дописати коментар